Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Γνωριμια με το "σχολειο τη ζωης"


Ποιος[α] δεν φανταζότανε τον παράδεισο να μοιάζει με ένα τροπικό νησί,όπου πιασμένοι χέρι-χέρι με την αδελφή ψυχή του[της]να σχίζουν τα κύματα στην ακροθαλασσιά?
Στην Ελλάδα τουλάχιστον κανένας! Πως όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το λυγερό σώμα που βλέπουμε μπροστά στην οθόνη μας δεν είναι οφθαλμαπάτη?
Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι ο άνθρωπος που μετά από τόσες και τόσες ώρες αναζήτησης, βρέθηκε να ταιριάζει με το ιδανικό μας δεν είναι ένας ακόμα απατεώνας διαδικτύου? Φαντάζομαι κανένας....
Όμως "το σχολείο ζωής" στο διαδίκτυο είναι και αυτό εικονικό και ο χρόνος κυλάει πολύ γρηγορότερα απο τον πραγματικό στον "έξω κόσμο"!
Αν σήμερα ζουν άνθρωποι και ιδίως γυναίκες, που μια ερωτική απογοήτευση ,br>ένας αποτυχημένος γάμος η αρραβώνας της καθηλώνει στην μοναξιά της απομόνωσης, εδώ στην εικονική πραγματικότητα , με ένα απλό κλικ , μπορείτε να βάλετε το προφίλ αλλά κυρίως όσα αρνητικά συναισθήματα σας γέννησε η επαφή μαζί του, στην μαύρη σας λίστα που ισοδυναμεί με κόψιμο κάθε δυνατότητας επικοινωνίας μαζί του !
Αρκεί να αφήσετε το διαδίκτυο να σας μάθει όσα χρειάζονται για την εικονική σας ζωή και να μην μπείτε στον πειρασμό να προβάλετε τις παραστάσεις σας από τον πραγματικό κόσμο σε αυτόν που σίγουρα εχει φτιαχτεί με την λογική και οχι με το συναίσθημα που συχνά μας κρατά δεμένους με το παρελθόν μας στον πραγματικό κόσμο.
Ενα προφίλ δεν είναι απαραίτητα, ούτε αυτό που δείχνει η εικόνα , ούτε αυτό
που θέλουν να δουν οι αισθήσεις σας ..Είναι μια μορφή που πρέπει να την κρίνεται μόνο με την λογική, μια υπόθεση που μόνο αφού την τεκμηριώσετε μέσα σας διανοητικά θα την αφήσετε να εξελιχθεί σε σάρκα και οστά, στον άνθρωπο που ψάχνετε
όπως ο τυφλός αγγίζοντας με τα δάκτυλα το πρόσωπό σας "βλέπει" μόνο αυτά που τον ενδιαφέρουν και οχι αυτά που βλέπουμε εμείς, με τα μάτια ανοιχτά.
Αφήστε λοιπόν το ένστικτο σας να κρίνει πότε πρέπει να βγάλετε την μάσκα
της ανωνυμίας και παίξτε το παιχνίδι της ζωής ξέροντας ότι μαθαίνουμε καλύτερα
από τα λάθη μας , γιατί η φαντασία από μόνη της καμμια φορά μας ξεγελάει,αλλά δεν αξίζει να το βάλουμε κατω

Δεν υπάρχουν σχόλια: